Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /storage/content/74/140574/skramtrasksaloon.se/public_html/wp-content/themes/layerswp/core/helpers/post.php on line 59 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /storage/content/74/140574/skramtrasksaloon.se/public_html/wp-content/themes/layerswp/core/helpers/post.php on line 78 Skråmträsk Countryfestival 2019-07-11 – 2019-07-12
Close

Skråmträsk Countryfestival 2019-07-11 – 2019-07-12

Film från torsdag kväll

Film från fredag kväll

Affisch 2019

Biljetter till Torsdag 11/7 köper du genom att klicka på länken

Biljetter till Fredag 12/7 köper du genom att klicka på länken

Nu är det dags för den årliga countryfestivalen på byns bästa Saloon. I år bjuder vi också på några spännande nyheter. Nytt för i år är bland annat att du kan förköpa matbiljett samt bussbiljett tillsammans med din entrébiljett hos Tickster eller på Skellefteå Turistcenter. Vi bjuder även på ett nytt grepp i form av utomhusscen för kvällens old-schoolinslag. Utöver detta har vi en skön mix av tidigare bekantskaper och nya band. Det här ska bli så roligt och vi hoppas alla besökare ska vara nöjda!

Boende: Vi har ordnat en ställplats plats för husvagnar och husbilar på en grönyta bredvid badplatsen i byn. Se översiktsbild längre ner.

Vill ni ha en camping med full service rekommenderar vi Burträsk eller Skellefteå. Från Skellefteå camping går det bra att gå till bussens startplats.

För mer långväga gäster som inte har sitt eget boende med sig rekommenderar vi att ta in på något av stans hotell, Om ni bokar rum på Hotell Aurum så anger ni rabattkoden “Country” så får 20% rabatt på boendet där middag ingår alla kvällar. Vi ordnar även så att bussen kan även svänga förbi så att ni inte behöver ta er in till centrala stan.

Buss: Då det finns begränsat med parkeringsmöjligheter råder vi så många som möjligt att välja bussalternativet. Ni anländer när vi öppnar och åker hem när vi stänger så ni missar inget. Bussbiljetten köps tillsammans med entrébiljetten. Bussen avgår från Magasingränd, ovanför O’Learys. Pris för bussen är 120kr tur och retur eller 100kr enkel väg.

Mat: kommer att erbjudas båda kvällarna i samarbete med Järvtjärns utegrisar. Den som vill förköpa en tallrik med helstekt gris och tillbehör kan göra det tillsammans med entrébiljetten. Helstekta grisen kostar 190kr. Om ni är sugna på något lättare kommer det att finnas hamburgare eller deras egna hantverkskorv till försäljning under kvällen.

Nedan ser ni kvällen program, titta noga vilken tider som gäller för ditt speciella favoritband så du inte missar dem. Notera också att John Edwin och Le Chat Mort har två set à 30 minuter på utomhusscenen under respektive kväll. Om ni scrollar vidare ner hittar ni förutom programmet en presentation av artisterna.

Program Torsdag kväll 11/7

17.30 Bussen avgår från Skellefteå  

18.00 Området öppnar

19.00 Ben Carbine & the 18 Wheelers på scenen inne i Saloon. Husbandet har lovat en öppning utan dess like av årets festival.

20.00 John Edwin på utescenen, banjo ackompanjerat av flatfootdancing. Det här ska bli spännande!

20.30 Ellinor Springstrike på scenen innen i Saloon. En ny bekantskap som har lovat fullt ös med sitt fyrmannaband som uppbackning.

21.30 John Edwin på utescenen. 

22.00 HALM på scenen inne i Saloon. HALM återkommer till Skråmträsk för andra året i rad innan de far vidare på turné till Norge.

24.00 Området stänger och bussen avgår mot stan

Biljetter till Torsdag 11/7 köper du genom att klicka på länken

 

Program Fredag kväll 12/7

17.30 Bussen avgår från Skellefteå

18.00 Området öppnar

19.00 Ulf Edberg and the Highway Boys på scenen inne i Saloon. De lovar att öppna upp fredagen med klassiskt countrygung och sväng.

20.00 Le Chat Mort på utescenen. Precis som ifjol kommer de svängande (levande) katterna att få oss att stå och le så där fånigt när de drar igång.

20.30 Tjalle & Anders Med flera på scenen inne i Saloon. Nya för i år lovar detta Skellefteåband att få oss att dansa och sjunga med.

21.30 Le Chat Mort på utescenen

22.00 Tennessee Road med band på scenen inne i Saloon. I år kommer Tennessee Road med fullt band. De stänger årets festival med att blanda fina stämmor och fullt ös.

24.00 Området stänger och bussen avgår mot stan.

Biljetter till Fredag 12/7 köper du genom att klicka på länken

Artisterna

Ben Carbine & the 18 Wheelers Ben Carbine & the 18 Wheelers bildades i Skellefteå 2005 och bandet fortsätter blir bara bättre och bättre. De har genom åren spelat på barer och festivaler runt om i Skandinavien, de har även blivit något av Skråmträsk Saloons husband. De är en uppskattad liveakt med sitt energifyllda och positiva framförande av modern och old school country
2009 kvalade bandet in till Country SM och for därifrån som svenska mästare i genren ”Pop/Rock Country”

John Edwin Bjuder på ett musikaliskt soloframträdande med musikern och dansaren Peter Danielsson, alias John Edwin. Showen bjuder på Amerikansk folkmusik från olika epoker. Bluegrass, oldtime och countrymusik som framförs på banjo, akustisk gitarr och fiol. På golvet med alla instrument finns en uppmickad plywoodskiva för flatfootdancing. Showen har inspirerats av den amerikanske bluegrassmusiken John Hartfords som bytte instrument från låt tio låt och cloggdansade till.

Ellinor Springstrike Den svenska countryartisten är aktuell med nya låtar som släppts i början av 2019. Bered dig på en hisnande resa mellan Norrland och Nashville där de största countryhitsen blandas med nyskrivet material. Med hjälp av bandet bygger hon upp en show som berör och skapar stämning där det personliga uttrycket står i fokus. Hon är nyligen hemkommen från en resa till Nashville där hon skrivit och jobbat med grammynominerade låtskrivaren och producenten Jimmy Ritchie från Nashville.

HALM Superaktuella med nya albumet 2nd Skin som släpps 31:a maj. Halm är ett country/americana-band från Umeå som startades 2009. Medlemmarna Johanna Sandgren (banjo & sång), Lisa Johansson (piano, mandolin, gitarr & sång) och Maja Lundgren (kontrabas & sång) träffades som 13-åringar och har sen dess utvecklat sitt sound genom åren tillsammans med William Eriksson (elgitarr) och Gustav Nestander (trummor). Countrymusiken var aldrig något annat än en gemensam, kompromisslös och naturlig väg att gå och efter 9 års frekvent spelande och skrivande släppte de under 2017 sin första fullängdare “Raised By The Fire”.

Ulf Edberg & the Highway Boys Efter över 400 spelningar som trubadur börjar Ulf förstå vad allt handlar om. Det spelar ingen roll vilken stämning publiken har innan ett uppdrag, Ulf ser det som sitt uppdrag att styra dom till att ha en rolig stund med mig och alla andra som är på plats. För att detta ska uppnås kräv det talang, erfarenhet och 100% närvaro från underhållare. Vilka låtar du spelar har självklart en betydande roll, men långt ifrån avgörande för att publiken får en rolig upplevelse.

Le Chat Mort I en elegant coctail av Swing, New Orleans-jazz och bluegrass har bandet Le Chat Mort skapat ett sound som är helt eget och dessutom oerhört
 svängigt. Le Chat Mort har nu i tio år flitigt spelat i Europa och USA och blev förra året utnämnda till Europas bästa band på La Roche Bluegrass Festival i 
Frankrike. Till sommaren väntar spelningar i USA och Frankrike, och däremellan även några stop i Norr och Västerbotten. Missa inte en av Sveriges svängigaste Liveakter!

Tjalle & Anders alltså Lars och Anders Lidgren har spelat som trubadur-duo i tjugo år nu. Ofta på krogar flera timmar i sträck inför en förfriskad publik. I höstas dök spelningar upp där det krävdes lite mer fokus. Det blev läge att bjuda in fler musiker och styra musiken mot lite mer country/folk. Så bra det blev, så kul och så uppskattat av publiken! Det är ett privilegium att spela med musikaliska vänner som “Mandolinkillen”, “Urban Bourbon” och underbara Annelie Blom.

Tennessee Road är en trio som tack vare sitt genuina intresse för countrymusiken började spela tillsammans för några år sedan. Att sjunga stämsång och skapa vackra harmonier är gruppens kännetecknen. De blandar fartfylld, svängig country med lugna låtar där texten är i fokus. I år kommer de med ett fullt band och har lovat att festivalen i mål med fullt ös.

Se gärna kartan nedan för att bilda er en uppfattning om området. Vid båda barerna finns också första förband. (klicka på bilden så blir den större)

 

 

Facebook
Instagram