Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /storage/content/74/140574/skramtrasksaloon.se/public_html/wp-content/themes/layerswp/core/helpers/post.php on line 59 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /storage/content/74/140574/skramtrasksaloon.se/public_html/wp-content/themes/layerswp/core/helpers/post.php on line 78 Medvetet ledarskap
Close

Medvetet ledarskap

Ledarskap är ingen quick fix. Det kräver ett långsiktigt arbete och medvetet ledarskap. Det vi vill hjälpa till med på Skråmträsk Saloon är att göra ledaren medveten om olikheter, vikten av att vara närvarande mot sin medarbetare, se sina medarbetare och leda genom att lyfta och vara ett föredöme.

Information utan förklaring eller förekommen dialog blir bara text i ett mail eller på ett papper. Om du vill att gruppen ska ta till sig en förändring (vilket ofta är anledningen till att information sprids) behöver gruppen först och främst förstå varför. En ledare som börjar med varför. Fortsätter med hur och sen talar om vad som ska ändras/hända har så otroligt mycket större chans att få acceptans för detta. 

Normer och kulturer

Normer och kulturer på en arbetsplats kan vara förödande för trivsel och produktivitet. Förstå oss rätt här, ALL kultur, ALLA normer är inte dåliga. MEN en homogen grupp som jobbat ihop länge utan influenser utifrån tenderar att hitta på egna regler och normer. “Vi har ett rått men hjärtligt klimat”, “högt i tak”, “alla är välkomna här men du måste passa in”. Såna här uttalanden och andra självförverkligande normer gagnar oftast endast de som satt upp de sociala reglerna.

Om vi istället kan implementera ett tankesätt på arbetsplatserna att olikheter är bra och att vi ser det som en tillgång. Vad kan hända då? Det finns goda exempel runt om i världen där vi kan se hur företag har en utvecklad kultur att ta hand om nyanställda. Oftast är det de nya på en arbetsplats som inte vet om eller hur de ska bli accepterade. De goda exempel som vi inspireras av visar hur en medveten ledning hjälper och stärker sina medarbetare.

Som vi skrev tidigare är inte ledarskap en quick fix. Det vi vill göra här är att inspirera till att ge arbetsplatsen en god kultur och norm där vi hjälper och lyfter varandra. Detta kommer att leda till en ökad trivsel, som ger en minskad sjukfrånvaro. Detta i sin tur ger en ökad produktion och en ökad lönsamhet.

Vi jobbar med kompetenta föreläsare även i ledarskapsutbildningarna. Här kan ni gå in och läsa om kompetensen hos en av våra samarbetspartners Anna Ricknell från Ricknells Retorik.

Anna har föreläst för ledarorganisationer runt om i Sverige. Bland annat Volvo, PEAB, Sjöfartsverket, Skatteverket, Boliden och Alimak

 

Kontakta oss för mer info och offert.

  Företagsnamn (obligatorisk)

  Kontaktperson (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Ditt telefonnummer (obligatorisk)

  Antal deltagare (obligatorisk)

  Övriga upplysningar

  Facebook
  Instagram